Nedan presenteras bilder och information om en del av de modeller jag tillverkar. Fler bilder på olika knivar läggs till eftersom. Kontakta mig om ni har några frågor om någon knivmodell. Jag har tidigare mest använt mig av kolstålsblad från RB Gunnar Bergström. Nu använder jag knivblad i AEB-L stål, men även Elmax-stål och en mindre del kolstål i produktionen. Jag tillverkar även knivar med blad i rostfritt pulverstål med damaskmönster. AEB-L stålet är bland det bättre att göra knivblad av i stort sett rostfritt, bara Elmax-stålet är bättre. Dessa stålsorter håller skärpan mycket länge, men är dyrare än vanligt stål - det bär sig dock att satsa på en kniv med ett riktigt stål.

Kalvmärkningskniv

Ny modell av Kalvmärkningskniv som man hänger runt halsen och har under jackan. Mycket populär modell.

Knivar med knivblad från Stefan Broström

Jag har börjat tillverka jaktknivar med knivblad från Stefan Broström smed i Råneå. Knivbladen är i AEB-L stål och i El-Max stål. Det är mycket bra skärpa i dessa knivblad.

Jägaren

Jag tillverkar en serie knivar som jag kallar för Jägaren, tecknet på tennplattan som sitter på slidan är samiskt och betyder just Jägaren. Knivarna tillverkas på beställning med 2-3 veckors leveranstid. Knivbladen är av AEB-l stål och kommer från Pentti Mastosalo och RB, med längd på 95 mm. Materialet är som vanligt i mina knivar älghorn, tenn, masurbjörk och läder. Materialet är färgat och behandlat mot fukt. Dessa knivar är mycket vassa!

Dubbelkniv med knivblad i damask

Dubbelkniv med en vanlig brukskniv och en buköppnare. Knivbladet på brukskniven är i rostfritt pulverstål från RB, med mått 3x30x100 mm. Längden på brukskniven är 210 mm. Knivbladet på buköppnaren är måtten 3.5x26x85 mm, och längden på buköppnaren är 175 mm. Materialet i knivarna är älghorn, spacer, tenn och björkmasur. Slidan är tillverkad av läder med innerslidor i plast och trä. Materialet är färgat och behandlat mot fukt.

Kniv med damaskblad

Knivblad från RB, med mått 4x25x95 mm, damasksmide i pulverstål – helt rostfritt. Längden på kniven är 205 mm och total längd med kniven i slidan är 225 mm. Skaftet är tillverkat av älghorn, vulkanfiber, tenn och björkmasur. Slidan är tillverkad av läder och björkmasur. Materialet är färgat och behandlat med linolja och läderfett mot fukt. Kniven tillverkas endast på beställning med 2-3 veckors leveranstid.

Vildsvinsdolk

Blad från RB 4.2x30x200 mm, stål UHB 15 LM. Hel läderslida. Skaft i oljad björkmasur med inlägg av tenn och ns-pinns.

Älgkniven

Tillverkas ej längre.